Logo

Chokoladetrøffelkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sukkerbrødskage grundopskrift:
50 g smør eller margarine
2 æg
3 dl flormelis med chokolade- eller jordbærsmag
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 dl vand
smør eller margarine til formen
rasp eller mannagryn til formen
 
Fyld: Lemon curd 
Pynt: Glasur
 
Smør en 1-1 ½ l bageform, og drys den med rasp eller mannagryn.
Stil ovnen på 175°C.
Smelt fedtstoffet, og lad det køle af.
Pisk æg og flormelis med valgfri smag, til det skummer.
Bland hvedemel og bagepulver i æggemassen, tilsæt fedtstof og vand.
Hæld dejen i formen.
Bages nederst i ovnen i 40-50 minutter.
 

Trøffel:
1 æggeblomme
1 dl piskefløde
2 dl flormelis med chokoladesmag
 

Bland ingredienserne i en kasserolle, og lad dem simre ved svag varme, til massen er blevet tyk.
Pisk derefter 100 g smør eller margarine i.
Pisk fedtstoffet, til det er afkølet.
Bruges som fyld i eller på kager, vandbakkelser og tærter.

Skær 8 tynde skiver af en aflang sukkerbrødskage.
Læg skiverne sammen 2 og 2 med lemon curd imellem.
Skær hver dobbeltskive i 4 stykker.
Pyntes med chokoladeglasur
Sprøjt en ring af chokoladetrøffel langs kagernes sider.
Kom en klat jordbærglasur i midten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.189 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her