Sukkerbrødskage grundopskrift:
50 g smør eller margarine
2 æg
3 dl flormelis med chokolade- eller jordbærsmag
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 dl vand
smør eller margarine til formen
rasp eller mannagryn til formen
Fyld: Lemon curd
Pynt: Glasur
Smør en 1-1 ½ l bageform, og drys den med rasp eller mannagryn.
Stil ovnen på 175°C.
Smelt fedtstoffet, og lad det køle af.
Pisk æg og flormelis med valgfri smag, til det skummer.
Bland hvedemel og bagepulver i æggemassen, tilsæt fedtstof og vand.
Hæld dejen i formen.
Bages nederst i ovnen i 40-50 minutter.
Trøffel:
1 æggeblomme
1 dl piskefløde
2 dl flormelis med chokoladesmag
Bland ingredienserne i en kasserolle, og lad dem simre ved svag varme, til massen er blevet tyk.
Pisk derefter 100 g smør eller margarine i.
Pisk fedtstoffet, til det er afkølet.
Bruges som fyld i eller på kager, vandbakkelser og tærter.
Skær 8 tynde skiver af en aflang sukkerbrødskage.
Læg skiverne sammen 2 og 2 med lemon curd imellem.
Skær hver dobbeltskive i 4 stykker.
Pyntes med chokoladeglasur
Sprøjt en ring af chokoladetrøffel langs kagernes sider.
Kom en klat jordbærglasur i midten.