Logo

Chokoladetærte 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

75 g mandler
150 g sukker
150 g smør
150 g lindt surfin
1 spsk cognac
3 æg
Overtræk:
100 g lindt surfin
10 g smør

Smut mandlerne og hak dem til fint mandelmel i en blender eller foodprocessor.
Bland de hakkede mandler med sukker i en skål.
Smelt smør og chokolade over vandbad og afkøl lidt.
Rør chokoladeblandingen sammen med sukker, mandler og evt. cognac. Pisk æggene i ét efter ét.
Hæld dejen i en smurt springform ca. 22 cm. i diameter, og stil den i ovnen i ca. 30 min ved 175°C på næstnederste ovnribbe.
Afkøl kagen og anbring den på serveringsfadet.
Smelt chokolade og smør over vandbad og smør blandingen på kagen med en bred kniv, som er dyppet i varmt vand.
Når chokoladen er stivnet er kagen klar til servering.
Den har en blød, lidt svampet konsistens.
Servér fx. med hindbærpuré, is eller cremefraiche med hindbær.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.895 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her