75 g mandler
150 g sukker
150 g smør
150 g lindt surfin
1 spsk cognac
3 æg
Overtræk:
100 g lindt surfin
10 g smør
Smut mandlerne og hak dem til fint mandelmel i en blender eller foodprocessor.
Bland de hakkede mandler med sukker i en skål.
Smelt smør og chokolade over vandbad og afkøl lidt.
Rør chokoladeblandingen sammen med sukker, mandler og evt. cognac. Pisk æggene i ét efter ét.
Hæld dejen i en smurt springform ca. 22 cm. i diameter, og stil den i ovnen i ca. 30 min ved 175°C på næstnederste ovnribbe.
Afkøl kagen og anbring den på serveringsfadet.
Smelt chokolade og smør over vandbad og smør blandingen på kagen med en bred kniv, som er dyppet i varmt vand.
Når chokoladen er stivnet er kagen klar til servering.
Den har en blød, lidt svampet konsistens.
Servér fx. med hindbærpuré, is eller cremefraiche med hindbær.