Logo

Chokoladekage med syltede kirsebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 g smør
200 g sukker
200 g chokolade
200 g mandler
5 æg
2 æggehvider
2 spsk hvedemel
300 g kirsebær
1 vaniljestang

Gør ingredienserne klar til anvendelse; de smuttede mandler finmales i en blender eller persillehakker, vaniljestangen udbenes! og kirsebærerne hældes i en si og drypper af.

De 5 æggeblommer (hviderne, alle 7, kommes i en lille rørskål for sig), sukkeret samt vaniljekornene piskes i en stor rørskål til en luftig æggesnaps, hvorefter mandlerne tilsættes.

Imens smeltes smør og chokolade forsigtigt i en tykbundet gryde til en flydende, ensartet masse. Chokosmørblandingen hældes i den store rørskål og blandes godt (håndkraft) med mandelsnapsen.

Kirsebærerne vendes først i melet og derefter i den store blanding.

Til sidst piskes hvidene stive. Ca. ¼ af dem røres grundigt sammen med blandingen, hvorimod resten vendes forsigtig deri.

Det hele kommes i en smurt springform og bages tålmodigt i ca. 40-50 minutter ved 175 º C. Kontroller med en lille kødnål, som prikkes helt i bund. Kagen er færdig, hvis nålen ikke er alt for snasket.

Lad kagen køle langsomt og pynt med siet flormelis umiddelbart før servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.453 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her