200 g smør
200 g sukker
200 g chokolade
200 g mandler
5 æg
2 æggehvider
2 spsk hvedemel
300 g kirsebær
1 vaniljestang
Gør ingredienserne klar til anvendelse; de smuttede mandler finmales i en blender eller persillehakker, vaniljestangen udbenes! og kirsebærerne hældes i en si og drypper af.
De 5 æggeblommer (hviderne, alle 7, kommes i en lille rørskål for sig), sukkeret samt vaniljekornene piskes i en stor rørskål til en luftig æggesnaps, hvorefter mandlerne tilsættes.
Imens smeltes smør og chokolade forsigtigt i en tykbundet gryde til en flydende, ensartet masse. Chokosmørblandingen hældes i den store rørskål og blandes godt (håndkraft) med mandelsnapsen.
Kirsebærerne vendes først i melet og derefter i den store blanding.
Til sidst piskes hvidene stive. Ca. ¼ af dem røres grundigt sammen med blandingen, hvorimod resten vendes forsigtig deri.
Det hele kommes i en smurt springform og bages tålmodigt i ca. 40-50 minutter ved 175 º C. Kontroller med en lille kødnål, som prikkes helt i bund. Kagen er færdig, hvis nålen ikke er alt for snasket.
Lad kagen køle langsomt og pynt med siet flormelis umiddelbart før servering.