Prøv at blande chokolade i brødet - det er godt for
slikmunde. Nyd brødet, som det er, eller med lidt koldt smør.
1 brød. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 2-3 timer. Bagetid: 45
min. Fryseegnet
#
50 g smør
75 g mørk chokolade
2 dl mælk
25 g gær
1 æg
75 g sukker
3 spsk kakao
1 tsk salt
ca. 400 g hvedemel
100 g mørk chokolade
75 g nødder
*
Smelt smør og chokolade over meget svag varme, og hæld det
over i en skål.
Tilsæt mælk, og rør gæren ud i den lune væske.
Tilsæt æg, sukker, kakao, salt og mel, og ælt dejen godt
igennem.
Hak chokolade og nødder groft, og ælt dem i dejen.
Form dejen til et aflangt brød, og læg det i en smurt form
(1½ liter).
Lad det hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 2 timer.
Varm ovnen op til 180 °C, og bag brødet midt i ovnen i ca.
45 min.
Vend det ud på en rist, og lad det afkøle.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin