Opskriften stammer fra Beverley Glock, der lever af at organisere børnefødselsdage, hvor børn og voksne bager sammen.
12 cupcakes:
100 g friske eller frosne optøede brombær
3 spsk vand
225 g sukker
100 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g smør, blødgjort
2 æg
1 spsk kakaopulver
Ganache:
150 g mørk chokolade, brækket i stykker
1 ½ dl piskefløde
12 brombær
Varm ovnen op til 175°C og læg 12 små papirforme i en muffinform med små huller.
Varm brombær, vand og 115 g af sukkeret op i en lille gryde over lav varme.
Lad det simre 5 minutter, til det safter.
Stil det til side og lad det køle af.
Rør resten af ingredienserne sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene.
Øs lidt af frugtblandingen over hver kage og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist.
Lav ganache:
Smelt chokolade og piskefløde over vandbad, til det er skinnende og glat.
Smør ganache på kagerne og læg et brombær øverst på hver.
Stil kagerne i køleskabet, til ganachen er stivnet.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder uden ganache i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Med chokolade og hindbær
Følg basisopskriften.
Erstat brombær med 100 g friske hindbær.
Med chokolade og blåbær
Følg basisopskriften.
Erstat brombær med 100 g friske blåbær.
Med chokolade og kirsebær
Følg basisopskriften.
Erstat brombær med 100 g friske kirsebær.