Logo

Chokolade Charlotte cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokolade Charlotte cupcakes

I Sydfrankrig er Chokolade Charlotte den mest populære dessert, her er cupcakes versionen af Chokolade Charlotte.

 

10-20 stk cupcakes:

240 g mørk chokolade

125 g smør, skåret i små stykker

100 g sukker

3 æg, delt i blommer og hvider

1 ¼ dl piskefløde

1 pakke Ladyfingers (fx bløde, da de bedst kan opsuge væde)

appelsinsaft

Pynt:

hindbærsauce (se nedenfor)

marcipanroser og ekstra chokoladesauce

 

A. Varm chokolade, smør og sukker op i en skål over en gryde med simrende vand, til chokoladen netop er smeltet, og tag skålen væk fra varmen.

Tilsæt straks æggeblommerne en ad gangen, og pisk godt efter hver af dem. Sæt blandingen til afkøling.

Hæld piskefløden i og massen vil samle sig og blive tykkere.

 

B. Pisk æggehviderne med 1 knivspids salt, til de er stive, og vend dem varsomt i chokolademassen.

 

C. Dyp hurtigt Ladyfingrene i appelsinsaft - de må ikke blive gennem­blødte - og beklæd siderne af forme af silikone med dem, idet du skærer dem til og presser dem tæt sammen. Fyld midten af formene med chokolademassen tillige under kanten, og læg flere Ladyfingre dyppet i appelsinsaft ovenpå, så de dækker chokolademassen helt.

Sæt formen i køleskabet natten over.

 

D. Vend kagerne ud på et fad, og anret dem med bunden opad enten i papirforme eller på et serveringsfad med hindbærsauce i bunden.

Pynt med marcipan roser, evt. flødeskum og chokoladesauce.

 

Hindbærsauce

350 g hindbær (gem nogle flotte til pynt)

100 g sukker

4 spsk vand

nogle dråber citronsaft

flødeskum til pynt

evt. farvet sukker og sukkerkugler til pynt

 

Skyl forsigtigt hindbærrene, og lad dem dryppe af.

Bring dem langsomt i kog sammen med sukker og vand i en gryde.

Kog i 1 minut, og tag gryden væk fra blusset.

Purér dem med nogle få dråber citronsaft med en gaffel eller i en foodprocessor.

 

Server resten af saucen a part eller frys resten til en anden gang.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.262 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her