250 g søde kiks
1 tsk mixed spice (kanel, allehånde, koriander, nellike)
100 g smeltet smør
500 g blødt flødeost
160 g sukker
1 tsk vaniljeessens
1 spsk citronsaft
4 æg
250 g cremefraiche 38%
½ tsk vaniljeessens
3 spsk citronsaft
1 spsk sukker
revet muskatnød
Smør en 20 cm springform let og læg bagepapir i bunden.
Knus kiksene i foodprocessor, kom dem i en skål og tilsæt krydderi og smør og rør indtil massen er fugtig.
Fordel den over bunden og op ad siderne.
Pres den godt fast, så den danner en jævn skal.
Sæt den i køleskabet i 20 min. indtil den fast.
Forvarm ovnen til 180°.
Til fyldet piskes flødeosten glat med elpisker.
Tilsæt sukker og vanilje og citronsaft og pisk igen.
Kom æggene i et ad gangen og pisk godt hver gang.
Fordel blandingen over bunden og bag i ca. 45. min.
Til pynten blandes cremefraiche, vanilje, citronsaft og sukker i en skål
og spredes ud over den varme cheesecake.
Drys med muskatnød og sæt den i ovnen endnu 7 min.
Sluk for ovnen og lad kagen køle for åben dør.
Når den er kold sættes den i køleskab,