Cevennerbjergene i Sydfrankrig er kendt for deres smukke landskaber og kastanjetræerne, der vokser på deres bløde skråninger. Robert Louis Stevenson udødeliggjorde Cevennerne i en bog, hvor han skrev om en rejse i disse bjerge, som han foretog på et æsel. Området er også kendt for de mange specialiteter, lavet af kastanjerne.
ca 16 stk. cupcakes:
100 g hvedemel
2 tsk bagepulver
80 g smør
400 g crème de marron (kastanjecreme, kan fås i specialforretninger)
100 g sukker
2 æg
2 spsk rom
8 kandiserede kastanjer til pynt (kan fås i specialforretninger)
A. Varm ovnen op til 180°C
Bland mel og bagepulver, og stil det til side.
B. Rør smør og 200 g af kastanjecremen i køkkenmaskinens store skål, til det er glat og luftigt.
Tilsæt sukker, æg og rom og pisk, til alt er godt blandet.
Pisk de tørre ingredienser i.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
D. Overtræk de kolde kager med resten af kastanjecremen, og pynt med en halv kandiseret kastanje.