7 dl hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
1 ½ tsk stødt allehånde
1 tsk stødt ingefær (eller fintrevet)
¼ tsk salt
2,5 dl sirup
2,5 dl mælk
1,25 dl smeltet smør
1,25 dl rørsukker
1 æg
Ovnfadet smøres, bagepapir på, smøres.
Hvedemel, bagepulver, ingefær og salt blandes. Sirup og mælk blandes.
I en stor skål hældes det smeltede smør, sukkeret piskes i til det skummer, derefter piskes ægget i. ⅓ af melblandingen røres i, derefter halvdelen af mælk/sirupblandingen, ⅓ melblanding, sirupblanding igen, resten af melblandingen.
Dejen hældes i ovnfad/bradepande og bages ca 65 min. ved 165°C.
Stik i dejen om den er færdig. Afkøles lidt og stænkes med rom.
Serveres til banandessert.
Tips: dobbelt portion = 1 bradepande