Logo

Brunsvigerkagemand

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g hvedemel
25 g sukker
75 g smør eller margarine
100 g rosiner
1 ½ dl mælk
25 g gær
75 g smør eller margarine
75 g farin
 
Pynt:
Mandler
Flormelis
vand
 
Bland melet godt med sukker, smuldr fedtstoffet heri og tilsæt rosinerne.
Lun mælken og rør gæren ud heri og ælt det hele godt sammen.
Stil dejen til hævning på et lunt sted ca. 30 minutter.
Rul dejen ud, form den som en mand, kone (eller noget helt andet) på en
smurt bageplade og lad den efterhæve på et lunt sted i 10-15 minutter.
Imens kagen hæver, blandes den 2. portion blødgjort fedtstof med farin.
Fordel denne masse over figuren og bag den i ca. 25 minutter ved 200ºC.
Pynt figuren, mens den endnu er varm, med mandler som øjne og knapper og lav mund og hår eventuelt andre dekorationer med glasur af flormelis og vand.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.717 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her