Logo

Brioche bagt med syltede hyben og kærnemælksskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brioche stammer oprindeligt fra Frankrig, hvor den oftest spises som morgenmad. Denne opskrift kan bruges som en dejlig sommerdessert serveret med kærnemælksskum.

 

Brioche:
12 g gær
2 spsk vand
15 g sukker
3 æg
5 g salt
300 g hvedemel
250 g smør
 
Syltede hyben:
½ kg hyben
1 dl vand
125 g sukker
½ stang vanilje
 
Kærnemælksskum:
2 æggeblommer
15 g sukker
1 spsk honning
½ l kærnemælk
3 spsk piskefløde
citronsaft
 
Brug helst en lille røremaskine eller elpisker med dejkroge på.
Udblød gær i vandet og tilsæt salt og sukker.
Tilsæt æggene et ad gangen, kom hvedemel i og rør dejen glat.
Smørret skæres i tern, det må ikke være for koldt.
Rør smørret i dejen lidt ad gangen.
Stil dejen til hævning et lunt sted.
Klip blomst og stilk af hyben og halvér dem.
Tag handsker på og skrab kernerne ud, skyl hybenskallerne og hak dem groft.
Kom hyben i en gryde sammen med sukker og vand og kog dem i 10-15 min. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud – lad vaniljen koge med de sidste 5 min.
Pisk æggeblommer med sukker og honning, hæld kærnemælk og piskefløde i og smag til med citronsaft.
Stil skummet i køleskabet.
Smør fire portionsforme.
Fyld briochedejen halvt op i formen, kom 1 tsk hybenmarmelade i midten og dæk marmeladen med briochedejen.
Bag formene i ovnen ved 200ºC i 8-10 min., alt efter størrelsen på formene.
Hæld kærnemælken i en blender og blend i kort tid, til den har en skummende konsistens.
Server kærnemælksskummet i et glas sammen med den lune brioche og lidt ekstra hybenmarmelade.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.767 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her