50 g gær
6 dl lunt vand
½ dl olie (gerne olivenolie)
1 spsk salt
1 spsk tørret oregano
3 dl grahamsmel
16 dl hvedemel
200 g fetaost i tern
Gæren smuldres og vandet røres gradvist i.
Salt, olie og hvedemel æltes i lidt efter lidt, indtil dejen slipper.
Lad den hæve i 45 minutter dækket med et viskestykke.
Når dejen har hævet dryses lidt hvedemel på bordet.
Ælt dejen igennem og del den i to portioner.
Rul hver del ud til en ca 1 ½ cm tyk plade.
Fordel fetaen på dejpladerne og rul de lange sider sammen som en roulade.
Form brødene som horn og sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Bages ved 250ºC i 25-30 minutter.
Tips: hvis du vil have sprød skorpe kan du "vande" brødene med fx. en
blomstersprøjte inden du sætter dem i ovnen og 3 gange mens de bager.
Du kan også komme 200 g grønne oliven i skiver på, mens dejen hæver.
Brødene smager godt til tomatsalat med frisk basilikum.