Logo

Brød med hørfrø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Surdej:
3 dl hørfrø
1 l. groft rugmel
8 dl kogende vand

Dej 2:
100 g gær
2 spsk anis
2 ½ dl rugmel
6 dl lunken vand
2 spsk fennikel
smør og sesamfrø til formen
1 tsk havsalt
1 dl solsikkeolie

Til surdej blandes hørfrø, rugmel og kogende vand i en stor skål.
Dæk skålen med et rent viskestykke og lad det stå 5-6 timer, gerne natten over.
Opløs gæren i lidt lunkent vand.
Tilsæt resten af vandet og rør godt rundt. Bland med surdejen.
Tilsæt salt, krydderier og olie.
Tilsæt rugmel lidt ad gangen og arbejd dejen smidig og blank.
Lad den hæve på et lunt sted uden træk i 45 min.
Smør 4 forme á 1 ½ l og drys med sesamfrø.
Fordel dejen i formene og lad brødene hæve i ca 30 min.
Bag brødene ved 200°C på nedertse rille i ca 1 time.
Lad brødene stå 1 døgn, så smagen fra krydderierne rigtigt kommer frem.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.930 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her