Dej:
½ portion af følgende wienerbrødsdej:
50 g gær
2 dl håndvarm mælk
100 g smør eller margarine
1 æg
1/8 tsk salt
2 spsk sukker
1 tsk kardemomme
500 g hvedemel
Indrulning: 150 g koldt smør eller margarine
Fyld:
100 g marcipan
4 spsk sukker
1 tsk Vanila
1 æggehvide
Pensling: sammenpisket æg
Pynt: hakkede mandler
*
Dejen rulles ud til en aflang flade 24 cm bred og 2 mm tyk.
Dejen deles på langs i 3 lige brede strimler.
Marcipanen røres blød med æggehvide, sukker og Vanila og smøres på dejstrimlerne.
Dejen foldes sammen om fyldet.
Strimlerne flettes sammen og hæver ½ time på smurt plade.
Dejen pensles, drysses med hakkede mandler og stilles i forvarmet ovn.
Bagetid: ca. 20 min. ved 225 g