Logo

Blåbærtærte cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv disse lækre blåbær cupcakes, der er lette at lave og super lækre. De er bedst om efteråret hvor blåbær er i sæson, men frosne blåbær kan naturligvis også bruges.  

Også denne tærte er en af favoritterne. Bedst om efteråret, når masser af friske blåbær nærmest oversvømmer byens marked. Men frosne blåbær er fine året rundt.

 

14-16 stk cupcakes:

Tærtedej:

tærtedej - almindelig mørdej, butterdej osv., hjemmelavet eller færdigkøbt - men nok til beklædning af to tærteforme med en diameter på 23 cm

mel til udrulningen

 

Blåbærfyld:

350 g blåbær (evt. frosne skal ikke tøs op)

2 ½ dl piskefløde

100 g sukker

3 æg

1 tsk vaniljeessens

flødeskum (kan udelades)


A. Varm ovnen op til 180°C.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og stik cirkler ud med en diameter på 10 cm.

Beklæd silikone- eller papirformene med dem, og fold kanterne dekorativt rundt.

Prik nogle få huller i bunden af dejen, så den ikke buler op under bagningen, men vær forsigtigl

Fyld dejskallerne halvt op med blåbær.

 

B. Pisk fløde, æg og vaniljeessens sammen, og fordel blandingen over blåbærrene, så dejskallerne bliver ⅔ fulde.

Bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til cremen er stivnet.

Køl dem helt af, inden du tager dem ud af formene.

 

C. Server kagerne med en klat flødeskum.

Hvis du bager kagerne i silikoneforme, kan du servere dem i pæne papirforme.

 

Tips: Både silikone­formene og papir­formene giver gode resultater.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.402 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her