Også denne tærte er en af favoritterne. Bedst om efteråret, når masser af friske blåbær nærmest oversvømmer byens marked. Men frosne blåbær er fine året rundt.
14-16 stk cupcakes:
Tærtedej:
tærtedej - almindelig mørdej, butterdej osv., hjemmelavet eller færdigkøbt - men nok til beklædning af to tærteforme med en diameter på 23 cm
mel til udrulningen
Blåbærfyld:
350 g blåbær (evt. frosne skal ikke tøs op)
2 ½ dl piskefløde
100 g sukker
3 æg
1 tsk vaniljeessens
flødeskum (kan udelades)
*
A. Varm ovnen op til 180°C.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og stik cirkler ud med en diameter på 10 cm.
Beklæd silikone- eller papirformene med dem, og fold kanterne dekorativt rundt.
Prik nogle få huller i bunden af dejen, så den ikke buler op under bagningen, men vær forsigtigl
Fyld dejskallerne halvt op med blåbær.
B. Pisk fløde, æg og vaniljeessens sammen, og fordel blandingen over blåbærrene, så dejskallerne bliver ⅔ fulde.
Bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til cremen er stivnet.
Køl dem helt af, inden du tager dem ud af formene.
C. Server kagerne med en klat flødeskum.
Hvis du bager kagerne i silikoneforme, kan du servere dem i pæne papirforme.
Tips: Både silikoneformene og papirformene giver gode resultater.