Logo

Baltiske klejner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vodka er nok ikke noget mange af os forbinder med klejner, men der skal ikke destro mindre alkoholen i denne klejeopskift der stammer fra Baltikum.

 

250 g hvedemel
1 knsp natron
1 knsp salt
50 g smør
1 25 dl cremefraiche 38%
1 spsk eddike
½ dl vodka
svinefedt eller palmin til kogning
sigtet flormelis til pynt

Bland natron og salt i melet. tilsæt smørret, der er skåret i små stykker, sammen med cremefraiche, eddike og vodka, ælt dejen godt. Læg den på en tallerken og læg film over og stil den i køleskabet i 2 timer.
Rul dejen ud på et melbestrøet bord ca. 2 mm tyk og skær den i stykker med en klejnespore, form dem lidt a la S-facon.
Klejnerne må ikke vrides.
Læg klejnerne på et fad, og når de alle er formede, koges de i en gryde i meget varmt fedt.
Hvis det syder omkring træenden af en tændstik, er fedtet passende varmt.
Læg klejnerne over på et stykke fedtsugende papir og server dem nykogte med et godt lag sigtet flormelis.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.720 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her