Kaviaren er ikke ægte - der refereres til de små frø eller 'æg' i auberginerne.
12 brød/cupcakes:
2 små auberginer
6 spsk ekstra jomfru-olivenolie
375 g hvedemel
4 tsk bagepulver
1 knsp salt
1 æg, letpisket
3 dl mælk
Smør:
115 g usaltet smør
2 fed hvidløg, knuste
2 tsk sherryeddike
1 knsp salt og peber
1 spsk hakket persille
Varm ovnen op til 200°C.
Gnid auberginerne med 2 spsk olivenolie.
Bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er bløde og mørkebrune.
Når de er kolde nok til at håndtere, fjernes toppene og de skæres igennem på langs.
Brug en ske til at skrabe kødet af skindet.
Smid skindet ud og hak kødet groft. Stil det til side.
Smør en muffinform med 12 huller.
Bland de tørre ingredienser i en skål.
Pisk æg, mælk og resten af olivenolien sammen i en stor skål.
Rør mel blandingen i, til det er næsten blandet. Fold auberginekødet i.
Fordel dejen i formen og bag brødene i 25 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Vip brødene ud af formen og lad dem køle af på en rist.
Lav smør: Rør smør, hvidløg, eddike og persille sammen i en skål.
Pisk, til det er glat, og krydr med salt og peber.
Server det som tilbehør
Opbevar brødene i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Med aubergine og rød peber
Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk most rød peber sammen med aubergine.
Med aubergine. rosiner og kanel
Følg basisopskriften.
Tilsæt 100 g rosiner og 2 tsk stødt kanel sammen med aubergine.
Med aubergine og sesam
Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk tahin, før auberginen foldes i.