3–4 ubehandlede appelsiner
50 g svesker uden sten
5 spsk flydende honning
2 æg
175 g sukker
¾ dl flydende margarine
1 dl skummet- eller minimælk
175 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Vask appelsinerne, skær dem i så tynde og pæne skiver som muligt.
Fjern eventuelle kerner. Hak sveskerne.
Fordel appelsinskiver og svesker i en tærteform, beklædt med bagepapir, på 25 centimeter i diameter og hæld honningen over.
Pisk æg og sukker skummende og tykt.
Tilsæt flydende margarine og mælk.
Sigt hvedemel og bagepulver i og rør det sammen.
Hæld dejen over frugten i tærteformen.
Sæt kagen i en 180°C varm ovn i ca. 30 minutter.
Sænk varmen til 160°C og bag kagen færdig, cirka en 1 ¼ time.
Lad kagen køle lidt og vend den ud på et stort fad.
Server kagen lun eller kold, eventuelt med lidt yoghurtis til.
Også lækker med flødeskum eller cremefraiche.