Dej:
100 g smør
2 spsk sukker
1 ½ tsk bagepulver
2 æg
2 spsk mælk eller fløde
3 ½ dl hvedemel
Fyld:
100 g smør
6 spsk sukker
½ dl appelsinmarmelade
1 ½ dl malede mandler
reven skal af ½ appelsin
Rør fedtstof, sukker og bagepulver luftigt.
Tilsæt 1 æg og rør det til en smidig dej.
Kom mælk og hvedemel i og arbejd det godt sammen.
Lad dejen stå koldt i mindst 30 minutter.
Rør fedtstof, sukker og marmelade sammen til fyldet.
Tilsæt mandler og reven appelsinskal og rør det til en jævn dej.
Tryk dejen ud i en pieform og gør kanten pæn.
Hæld fyldet i formen.
Pisk 1 æg sammen og pensl dejkanten.
Bag pien ved 225°C på nederste rille i ca. 25 minutter.
Tag pien ud og lad den blive næsten helt kold før serveringen.