Logo

Anadama Bread

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brød

Det fortælles, at engang i det 19. århundrede i staten Massachusetts var en fisker blevet træt af sin kones evindelige majsgrød og sirup. En dag smed han en portion hvedemel og lidt gær ned i sin kones fantasiløse anretning og satte hele blandingen i ovnen. Da brødet var bagt færdigt, mumlede han: Anna, damn her. - Heraf Anadama bread. Opskriften har dog ændret sig noget, siden den vrede fisker bagte sit første brød.

½ liter vand
75 gram gult majsmel (ikke stivelse eller Maizena)
1 pakke gær
1 dl sirup
2 tsk salt
1 spsk smør eller plantemargarine, smeltet
650 gram hvedemel

Kom majsmelet i en stor bageskål. Bring ½ liter vand i kog. Hæld det ned til majsmelet og rør rundt i blandingen, så der ikke danner sig klumper i den. Lad denne blanding stå en halv time.
Opløs gæren i 1 dl lunkent vand. Kom sirup, salt, smør og gær i majsblandingen. Tilsæt hvedemelet og rør grundigt. Kom dejen i to smurte sandkageforme og lad dem hæve ca. 1 time til dobbelt størrelse et lunt sted, dækket af et viske- stykke.
Bag i forvarmet ovn ved 180ºC i ca. 50 minutter. Tag brødene ud af formene og afkøl på en brødrist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.849 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her