Bunde:
75 g margarine
100 g sukker
4 æggeblommer
175 g hvedemel
¾ dl mælk
2 tsk bagepulver
Marengs:
4 æggehvider
200 g sukker
1 tsk eddike
Creme:
½ l. piskefløde
200 g bitter chokolade
½ portvin eller kahlua
Bunde:
Margarinen røres med sukker.
Æggeblommerne røres i.
Resten af ingredienser røres sammen.
Dejen fyldes i springforme (2 stk ).
Bundene bages ved 240°C i 5 minutter.
Marengs:
Æggehvider piskes stive, heri drysses sukker og eddike.
Bundene tages ud og marengsen smøres på.
Bundene bages herefter lysebrune ved 180°C i ca. 15 minutter.
Creme:
Chokoladen hakkes i mellemstore stykker, piskefløden piskes meget stiv, hvori blandes den hakkede chokolade og portvin/kahlua.
Cremen smøres på den ene bund, den anden bund lægges ovenpå.
Stilles koldt (i køleskab) indtil den skal serveres.