330 g hvedemel
210 g margarine
220 g sukker
½ tsk salt
6-7 sure madæbler
½ spsk kanel
Bunden:
140 g margarine røres blødt. 225 g hvedemel sigtes heri.
½ tsk salt tilsættes, røres sammen med vand (4-5 tsk), nok til lige at holde sammen på dejen.
Bunden af en springform dækkes med denne dej.
Fyldet:
De skrællede æbler skæres i små stykker.
Drysses med 120 g sukker, 2 spsk hvedemel og ½ spsk kanel.
Vendes så alle stykkerne dækkes.
Lægges i springformen.
Toppen:
100 g sukker og 100 g hvedemel blandes. 70 g margarine hakkes heri.
Blandes til en smuldredej med el-pisker (brug ikke fingrene), drysses over æblerne.
Bages i ovnen ved 200°C i 40-60 minutter.
Serveres lunken eller kold. Flødeskum eller is passer godt hertil.