100 g sukker
3 æg
200 g hele hasselnødder
300 g hvedemel
Pisk de hele æg sammen med sukker og tilsæt hvedemel og derpå de hele
nødder.
Bages i en sandkageform ved 200°C ca. 50 min.
Den bagte kage afkøles og tages forsigtigt ud af formen og pakkes helt
ind i et fugtigt viskestykke indtil næste dag.
Herved bliver det muligt at skære kagen i meget tynde skiver.
Det sker bedst med en brødmaskine, men kan også forgå med en skarp
kniv.
Skiverne lægges på en plade og tørres i ovnen ved 225°C.
Herved får de en gylden farve og bliver meget lækre.
Men man skal være meget opmærksom under tørringen, da de tynde
skiver let får for meget varme.
Ordet tvebak hentyder til, at der er sket en bagning to gange, og dette
er netop tilfældet med nøddetvebakkerne.
Det er en nyere småkagetype, som er blevet meget yndede og kan
anvendes også uden for kaffebordet, fx. som tilbehør til desserter.