Til 16 stykker: Tilberedning: 60 min. plus hævetid
130 g gær
2 dl lunken mælk
300 g hvedemel
30 g sukker
30 g margarine
½ tsk salt
600 g abrikoser
250 g brombær
80 g abrikosmarmelade
1 brev vaniljesukker
flødeskum eller cremefraiche
*
A. Gæren røres ud i lunken mælk.
Ælt det sammen med hvedemel, sukker, margarine og ½ tsk salt.
Lad dejen hæve i 20 minutter.
Abrikoser halveres, udstenes og skæres i både.
Brombær sorteres.
B. Dejen æltes igen grundigt igennem på en bordplade, der er drysset med mel.
Den deles i 2 stykker.
På bordpladen, der stadig skal være drysset med mel, rulles de ud til 2 ovale dejflader (a 35x25 cm).
De lægges på hver sin plade med bagepapir.
På hver af dem smøres abrikosmarmelade i et tyndt lag, frugten lægges på, og 1 brev vaniljesukker drysses over.
C. De bages en ad gangen 20 minutter i den forvarmede ovn ved 200˚C (varmluft 180˚C)
De serveres varme med flødeskum eller cremefraiche.
Pr. stk: 3 g protein, 3 g fedt, 26 g kulh, = 156 kcal 660 kj