50 g gær
½ l lunken vand
2 æg
150 g sukker
½ tsk salt
hvedemel
Gæret smuldres i det fingervarme vand og der røres til gæret er opløst.
Tilsæt æggene, sukker, salt og rør det godt sammen.
Hvedemel tilsættes lidt efter lidt.
Når det ikke er til at røre i skålen længere så hældes dejen ud på et meldrysset bord.
Nu æltes resten af melet i dejen.
Dejes skal være blød og smidig, så pas på med at komme for meget hvedemel i.
Når dejen er æltet godt igennem kommes den tilbage i skålen og stilles til hævning ½ time et lunt sted, med et viskestykke over skålen.
Dejen tåler ikke træk.
Når dejen har hævet til dobbelt størrelse, æltes den igen.
Del dejen i 40 lige store portioner og tril så 40 boller.
Bollerne hæver meget så de skal ikke være ret store.
Læg dem på to plader med bagepapir og dæk dem igen med viskestykker.
Nu skal de hæve 20 min.
Inden bagningen pensles de med lunken vand eller æg.
De bages i ca. 8 min ved 220°C eller 200°C i varmluftovn.
Tips: Det er en god ide at tilsætte en håndfuld grahamsmel i dejen.
Dejen kan også bruges til franskbrød, pølsehorn og pizzasnegle.