Logo

Æblepie 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
100 g smør/margarine
125 g hvedemel
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand
Fyld:
¾ kg syrlige æbler
1-1 ½ dl sukker efter smag
2 tsk vaniljesukker
¼ tsk nellike
½ tsk kanel
Pensling: sammenpisket æg
Pynt: sukker

Smuldr fedtstof i melet.
Tilsæt æggeblomme og vand og saml dejen hurtigt.
Læg den koldt i ½-1 time.
Tænd ovnen på 225°C.
Skræl æblerne, skær dem i både, og bland dem med sukker og krydderier.
Smør et ovnfast fad og læg æblerne i.
Udrul dejen på et melet bord, i en lidt større plade end fadet.
Læg dejen over æblerne.
Tryk den til langs kanten så den danner bølgekant.
Klip nogle lufthuller med en saks.
Pensl dejen med sammenpisket æg og drys med sukker.
Bages på rist midt i ovnen ved 200°C i 30-40 min.
Serveres lun med crème fraîche, flødeskum el. vaniljeis.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.717 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her