50 g smør
50 g gær
4 dl vand
1 dl tykmælk
1 dl sukker
1 tsk kardemomme
1 æg
3 dl grahamsmel
1 l. hvedemel
8 store madæbler
1 ½ tsk kanel
2 spsk sukker
1 æg til pensling
1-2 spsk sesamfrø
Smelt fedtstoffet.
Smuldr gæren ned i en skål og hæld håndvarmt vand på.
Rør gæren ud og tilsæt tykmælk, smeltet fedtstof, sukker, kanel, kardemomme, æg og grahamsmel.
Tilsæt det meste af hvedemelet og arbejd dejen jævn, ca 5 min.
Lad den hæve ca 30 min på et lunt sted.
Læg dejen på et melet bord.
Arbejd den godt igennem og tilsæt evt mere hvedemel, så den kan rulles ud. Del dejen i 2 stykker og rul hver del ud til en tynd plade.
Skyl æblerne, fjern kernehusene og del dem i 4 både.
Skær dejen i firkanter, ca 10x10 cm, og læg en æblebåd på hver. Bland kanel og sukker og drys det over æblebådene.
Bøj dejen op om bådene så de dækkes helt.
Læg bollerne på en smurt plade med lukningen nedad og lad dem hæve på et lunt sted i ca 20 min.
Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam.
Bages ved 225°C på midterste rille i ca 12 min.
Afkøles under et klæde.
Fryseegnet.