Crottin de chavignol en salade au vinaigre balsamic
8 små gedeoste
2 æg
100 gr rasp
1 lille bundt bredbladet persille
2 bløde hvidløg
1 hoved trisse salat
200 gr feld salat
Peber
Dressing:
2 dl olivenolie
Salt og peber
½-1 dl balsamico eddike
50 gr sorte oliven
2 tørrede tomater
Gedeostene vendes i de sammenpiskede æg med lidt peber, derefter i rasp med finthakket persille og hvidløg.
Steges i varm olie til de er gyldne.
Salaten renses og rives i mindre stykker.
Feldsalaten skal renses meget grundigt, da den indeholder meget sand.
Dressing:
Olivenolien piskes sammen med balsamicoen og peber.
De tørrede tomater hakkes groft i.
Anretning:
Dressingen blandes med salat, tomater og sorte oliven.
Salaten anrette s på tallerken med osten på toppen.
Pyntes evt. med kørvel eller persilleblade.
Tips: Da gedeosten er ret salt er der ikke angivet salt i opskriften.
Det samme gælder dressingen, da tørrede tomater altid er meget salte.