Der er sommerdage,
hvor man hverken har lyst til at tilberede eller spise varm mad. Prøv da disse
to skønne retter, der kan laves helt uden komfur.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min.
#
1 fennikel
¼ vandmelon
½ rødløg
50-75 g spinatblade
eller salatblade
50 g fetaost
8-10 sorte oliven
2-3 stilke frisk
mynte
1 stilk frisk
basilikum
Dressing:
1 økologisk lime
1 spsk olie
1 tsk honning
salt og peber
*
Lav først
dressingen: Vask limefrugten, riv skallen fint, og pres saften.
Rør skal og 2 spsk
saft sammen med olie, og smag til med honning, salt og peber.
Rens
fennikelknolden, og skær den i papirtynde skiver.
Læg dem i iskoldt
vand i 15 min. så de bliver sprøde.
Skær skrællen af
vandmelonen, fjern kernerne, og skær frugtkødet i terninger eller skiver.
Pil rødløget og skær
det i papirtynde skiver.
Skyl og slyng spinat-
eller salatblade, og anret dem på et fad eller 2 tallerkener.
Anret afdryppet
fennikel, vandmelon, rødløg og brud af feta på salaten.
Dryp dressingen over
salaten, og drys med oliven og krydderurteblade.
TIPS: Du kan
erstatte fennikel med tynde skiver agurk eller avocado - de skal ikke lægges i
isvand.