Et must for grækere, her nok til 4.
6-7 dl yoghurt (den bedste er ægte græsk fåremælkeyoghurt)
1 agurk
salt
3 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
1-2 spsk olivenolie
Yoghurten skal være lidt fastere, end den er i bægeret - altså må den dryppe lidt af. Det går helt fint i en sigte med kaffefilter.
Hæld yoghurten op i filteret og lad den dryppe af.
Skræl agurken og riv den groft, læg den i en skål, bland 1 tsk salt i, og lad det trække i 10 minutter.
Hæld så agurkerne over i en si og pres så meget vand som muligt ud med en ske.
Bland med yoghurten.
Pil hvidløget, og knus det i en hvidløgspresser.
Rør citronsaft og olie i, smag til med salt.
Hvis man kan lide mynte, kan man blande lidt hakket mynte i.
Smager godt sammen med sesamknækbrød, lammekød, grønsager, kartofler
kj pr. portion: 1100