Logo

Tzatziki 5

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 stor agurk
1 tsk salt
4 dl yoghurt
½ dl cremefraiche
3 fed hvidløg
1 ½ tsk citronsaft
2 spsk olivenolie
1 tsk tørret mynte (evt.)

TILBEREDNINGSTID: 30 min + 2 timer i køleskab.

1: Skræl agurken og riv den på den grove side af et rivejern.
2: Læg agurken i en skål og strø salt på. Rør rundt og dæk den til med et lille fad som pres. Lad agurken stå koldt i ca. 10 min.
3: Bland youghurt og cremefraiche. Hæl blandingen i en si beklædt med et kaffefilter. Lad den stå i ca. 2 timer eller til blandingen er halvtyk.
4: Skrab youghurtblandingen ud af filteret og læg den i en skål.
5: Smag til med lidt knust hvidløg, citronsaft, olivenolie og evt. mynte.
6: Hæld agurken i en si og lad den dryppe godt af. Bland agurken og yoghurtsaucen. Smag til og krydt evt. mere.

Serveringsforslag: Oliven, Radiser, gulerødder i stænger og groft eller ristet franskbrød.
Man kan spise tzatziki som tilbehør til Souvlaki, græske grillspid, stegt kylling, stegt kød eller til hamburgere.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.524 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her