1 stor agurk
1 tsk salt
4 dl yoghurt
½ dl cremefraiche
3 fed hvidløg
1 ½ tsk citronsaft
2 spsk olivenolie
1 tsk tørret mynte (evt.)
TILBEREDNINGSTID: 30 min + 2 timer i køleskab.
1: Skræl agurken og riv den på den grove side af et rivejern.
2: Læg agurken i en skål og strø salt på. Rør rundt og dæk den til med et lille fad som pres. Lad agurken stå koldt i ca. 10 min.
3: Bland youghurt og cremefraiche. Hæl blandingen i en si beklædt med et kaffefilter. Lad den stå i ca. 2 timer eller til blandingen er halvtyk.
4: Skrab youghurtblandingen ud af filteret og læg den i en skål.
5: Smag til med lidt knust hvidløg, citronsaft, olivenolie og evt. mynte.
6: Hæld agurken i en si og lad den dryppe godt af. Bland agurken og yoghurtsaucen. Smag til og krydt evt. mere.
Serveringsforslag: Oliven, Radiser, gulerødder i stænger og groft eller ristet franskbrød.
Man kan spise tzatziki som tilbehør til Souvlaki, græske grillspid, stegt kylling, stegt kød eller til hamburgere.