# Ingredienser til Tomatmarmelade med ingefær og chili:
600 g solmodne cherrytomater
1 rød peberfrugt
4 fed hvidløg
1 stykke ingefær
2 små røde chilifrugter (uden kerner)
fintrevet skal fra 1 usprøjtet appelsin
saft fra 1 usprøjtet appelsin
30 ml fish sauce
100 ml hvidvinseddike (eller citronsaft)
300 g rørsukker (evt mere)
½-1 tsk geleringsmiddel
Atamon eller spiritus til skylning af glas
*
Sådan laves Tomatmarmelade med ingefær og chili:
Hak tomaterne groft og kom halvdelen i en foodprocessor.
Skræl hvidløg og ingefær og grovhak chili og peberfrugt.
Kom hvidløg, ingefær, chili, peberfrugt og fiskesauce til tomater
i foodprocessor
og blend indtil der er glat.
Kom det i en medium gryde.
Bring det i kog og tilsæt de resterende tomater, sukker og hvidvinseddike.
Lad det simre i 30-40 min, eller indtil marmeladen er
tyk.
Fjern evt skum fra overfladen
Rør jævnligt og smag til med evt sukker, salt og peber.
Dette er mod slutningen af madlavning.
Fabulous med røræg til morgenmad, dobbelt med ost og Tomatmarmelade
med ingefær og chili sandwich - mulighederne er uendelige.
Marmeladen er også lækker på ristet brød eller blandet med
cremefraiche eller flødeskum til desserter.