Et enkelt og let måltid som passer godt om sommeren, hvor
der er mange solmodne tomater.
• Spis tomater ofte, de er kaloriefattige og indeholder
værdifulde næringsstoffer som betakarotin og C-vitamin.
Forberedelse 10-15 min. Tilberedning 20-25 min. 4 portioner
# Råvarer til Tomater fyldte:
4 store modne bøftomater
½ tsk salt
¼ tsk sort peber
5 forårsløg
1 tsk olie
100 g magert bacon i strimler (røget flæsk eller skinke)
1 knivspids cayennepeber
4 æg
1 spsk reven parmesanost
4 sorte oliven
1 rosmarinkvist
*
Fremgangsmåde:
1 Udhul tomaterne som det vises under Tips & råd.
Tern frugtkødet. Drys tomaterne indvendig med salt og peber.
2 Skær løgene i ringe.
Opvarm olien på en pande og brun bacon eller skinke ca. 5
min. under omrøring.
Tilsæt tomattern og løgringe og kog sammen til al væske er
kogt ind.
Smag til med peber og cayennepeber og lad det blive helt
koldt.
3 Varm ovnen til 175 °C.
Pisk æggene sammen i en skål og rør dem i den kolde
tomatblanding.
Smag til med salt og peber.
4 Stil de udhulede tomater tæt sammen i et smurt ovnfast
fad.
Fyld dem til ca. 1 cm fra kanten med æggemassen og drys
parmesanosten over.
Sæt tomatlåget på og gratiner i 20-25 min, eller til
æggemassen er stivnet.
5 Stik et par rosmarinblade i hver oliven og sæt dem i
tomaterne.
SERVERINGSFORSLAG
Det smager godt med kartoffelmos og/eller baguette og et
glas hvidvin til.
Tips & råd
Sådan forbereder du tomat- skålene: skær et låg af tomaterne
i stilkenden.
Grav kernerne ud med en teske.
Grav derefter kødet ud, men lad et tyndt lag sidde indenfor
skallen.
Stil tomatskålene tæt sammen så de støtter hinanden i et
passende stort ovnfast fad.
Hæld fyldet i og drys til sidst parmesanosten over.
PR. PORTION: Energi: Kcal 237 = kJ 995
Kulhydrat 8 g Protein 13 g Fedt 17 g (65%) Fibre 3 g