900 g frossen, optøet hel spinat
700 g broccoli
12 æg
1 liter mornaysauce
4 spsk finthakket løg
1 tsk revet muskatnød
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
Mikroovn:
Fordel spinat og øvrige ingredienser i 3 fade (a ca 1 ½ liter).
Dæk fadene løst med plastfilm.
Et fad ad gangen i mikrobølgeovnen: ca 15 min. ved fuld effekt.
Hæld spinaten i en sigte - ad 3 gange - og pres den fri for vand.
Skær små broccolibuketter fra stilken.
Skær stilken i tynde skiver. Pisk æg og mornay sauce sammen. Tilsæt løg og krydderier.
Fordel halvdelen af spinaten i bunden af 2 smurte, ovnfaste forme (a 2 liter). Læg herpå broccoli i et jævnt lag.
Hæld æggeblaningen over grønsagerne og slut med resten af spinaten.
Bank formene let mod bordpladen og bag dem midt i ovnen.
Bagetid: Ca. 1 ½ time ved 175°C.
Stil terrinerne tildækket i køleskabet 12 - 24 timer.