4 store shiitakesvampe
ca. 600 g kål
4 tynde stilke bladselleri med blade
4 spsk olie
1 tsk sukker
1 spsk sød soyasauce
2 spsk lys soyasauce
Her er en mild ret, som kan laves med den slags kål, man har ved hånden: hvidkål, savoy- eller spidskål, kinakål etc.
* Sæt svampene i blød i rigeligt vand et par timer, gerne natten over.
* Skær først den valgte kål kvarte, derefter i ottendedelsstykker
Snit selleristilkene og bladene (gem lidt til pynt).
Skær de udblødte svampe i kvarte.
* Varm olien op i en wok.
Svits svampe, kål og bladselleri et par minutter Læg låg på.
* Rør sukker og de to slags soya ud i 2 dl vand.
Hæld det over kålen, og læg atter låget på wokken.
Lad retten simre 6-8 minutter.
* Drys med de resterende selleriblade.