Den rustikke og nærende majsgrød bliver med tilsætning af rørhatte og champignoner et kongeligt tilbehør til et godt stykke pandestegt svinekød, fx koteletter.
10 g tørrede rørhatte
200 g champignon
2 løg
3 spsk (oliven)olie
3 dl grønsagsbouillon
75 g polenta (groft majsmel)
50 g parmesanost, reven
25 g smør
salt og peber
1 spsk purløg, snittet
De tørrede rørhatte sættes i blød i varmt vand.
Champignoner gøres i stand og skæres i kvarte.
Løgene hakkes og steges glasagtige i 2 spsk olie.
Væden knuges af rørhattene, og de tilsættes.
Fyld op med 3 dl grønsagsbouillon.
Bring suppen i kog, og tilsæt langsomt polenta.
Lad det hele koge op igen og lad polentaen stå og trække på mellemvarme i 20 minutter.
Rør i gryden af og til.
Når polentaen er næsten færdig, steges champignonerne i 1 spsk olie og blandes i.
Reven parmesanost og 25 g smør blandes i, og der krydres med salt og peber.
Drys med snittet purløg.