Logo

Sur-sød sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 lille stykke frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 spsk olie
½ kop tomatketchup
½ kop oksebouillon
3 spsk vineddike
3 spsk sojasauce
3 spsk risvin eller sherry
3 spsk sukker
1 tsk salt
1 spsk Maizenamel
chilisauce, tabascosauce eller Sambal Oelek efter smag

Ingefæren skrælles, hvidløgsfedet pilles, og begge dele hakkes fint.
Olien varmes op i en kasserolle, og heri svitses hvidløg og ingefær et øjeblik.
Derefter tilsættes tomatketchup, oksebouillon, vineddike, sojasauce, risvin eller sherry, sukker og salt, og blandingen bringes i kog.
Rør Maizenamelet ud i en smule koldt vand og jævn saucen, som til sidst krydres med nogle få dråber Chilisauce, Tabascosauce eller Sambal Oelek.
I stedet for tomatketchup kan anvendes mos fra fx. Mango, blommer, abrikoser eller Lychee.
Saucen kan holde sig længe i køleskab, bare der er låg på.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.579 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her