1 lille stykke frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 spsk olie
½ kop tomatketchup
½ kop oksebouillon
3 spsk vineddike
3 spsk sojasauce
3 spsk risvin eller sherry
3 spsk sukker
1 tsk salt
1 spsk Maizenamel
chilisauce, tabascosauce eller Sambal Oelek efter smag
Ingefæren skrælles, hvidløgsfedet pilles, og begge dele hakkes fint.
Olien varmes op i en kasserolle, og heri svitses hvidløg og ingefær et øjeblik.
Derefter tilsættes tomatketchup, oksebouillon, vineddike, sojasauce, risvin eller sherry, sukker og salt, og blandingen bringes i kog.
Rør Maizenamelet ud i en smule koldt vand og jævn saucen, som til sidst krydres med nogle få dråber Chilisauce, Tabascosauce eller Sambal Oelek.
I stedet for tomatketchup kan anvendes mos fra fx. Mango, blommer, abrikoser eller Lychee.
Saucen kan holde sig længe i køleskab, bare der er låg på.