50 g gær.
4 dl lunkent vand.
1 dl kærnemælk
½ dl appelsinsaft.
3 spsk olie.
1 ½ tsk salt.
30-50 g groft hakkede valnødder.
50-70 g groft skårne dadler/figner.
100 g hvedeklid.
200 g sigtemel.
400 g hvedemel.
Æg eller æggehvide til pensling
Gæren udrøres med vandet, de øvrige ingredienser og ca. halvdelen af melet kommes i.
Æltes smidig med en træske eller gaffel.
Æltes færdig på bordet med resten af melet, dejen skal stadig være blød, uden at hænge i bordet.
Hæver i fadet på et lunt sted i ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.
Formes derefter til brød, pensles og efterhæver på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Bages ved 210ºC i ca. 45 minutter.
Tages forsigtigt ud og bankes let i bunden, lyder det "hult", er det gennembagt.
Lad det afkøle på rist.