Logo

Sundt frugtgrovbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær.
4 dl lunkent vand.
1 dl kærnemælk
½ dl appelsinsaft.
3 spsk olie.
1 ½ tsk salt.
30-50 g groft hakkede valnødder.
50-70 g groft skårne dadler/figner.
100 g hvedeklid.
200 g sigtemel.
400 g hvedemel.
 
Æg eller æggehvide til pensling
 
Gæren udrøres med vandet, de øvrige ingredienser og ca. halvdelen af melet kommes i.
Æltes smidig med en træske eller gaffel.
Æltes færdig på bordet med resten af melet, dejen skal stadig være blød, uden at hænge i bordet.
Hæver i fadet på et lunt sted i ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.
Formes derefter til brød, pensles og efterhæver på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Bages ved 210ºC i ca. 45 minutter.
Tages forsigtigt ud og bankes let i bunden, lyder det "hult", er det gennembagt.
Lad det afkøle på rist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.202 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her