Lidt kål, meget salat - som tilbehør.
1 hvidkålshoved (1 kg),
salt
2 røde peberfrugter
1 stort bundt persille
5-6 spsk hvidvinseddike
friskkværnet peber
5-6 spsk solsikkeolie
Fjern de yderste kedelige blade fra hvidkålen.
Del kålhovedet i fire, skær stokken væk fra hvert stykke.
Riv kålen i strimler på et råkostjern.
Hæld den i en salatskål, krydr med salt og ælt den igennem med hånden på den måde bliver kålen blødere, samtidig med at den forbliver sprød.
Skyl peberfrugterne og skær dem i tynde strimler.
Skyl persillen og hak den fint. Bland begge dele med kålen.
Rør peber med eddike og hæld olien langsomt i under omrøring.
Hæld det over salaten, rør rundt og lad det trække.
Smag til og server sammen med søndagsstegen, frikadellerne eller...
Kj pr. portion: 480