Logo

Stærk tomatcoulis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stærk tomatcoulis

Serveres kold til steaks, pølser, kylling eller fisk.

 

450 g blommetomater

2 spsk olivenolie

1 skalotteløg, hakket fint

2 fed hvidløg, hakket fint

1 tsk tørrede chiliflager

½ spsk sukker

2 spsk hakket frisk koriander

salt og friskkværnet sort peber

 

A. Skær med en skarp kniv blomsten ud af tomaterne og giv dem et krydssnit i den modsatte ende.

Nedsænk tomaterne i en stor gryde med kogende vand i ca. 30 sek.

Tag dem hurtigt op af gryden og kom dem i koldt vand, så kogningen standser. Pil skindet af.

 

B. Skær tomaterne i halve og fjern kernerne.

Skær tomatkodet i små, pæne tern.

 

C. Varm olien i en kasserolle.

Tilsæt skalotteløg og hvidløg og lad det stege i 1-2 min.

Tilsæt chili og lad det koge i endnu 1 min.

Skru helt ned for varmen og lad det simre i 5-6 min., uden at det tager farve, til løg og chili er meget bløde.

Hæld tomater og sukker i og lad det koge i 1-2 min.

Tag coulisen af varmen og lad den blive kold.

Rør den hakkede koriander i sammen med salt og peber. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.551 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her