Serveres kold til steaks, pølser, kylling eller fisk.
450 g blommetomater
2 spsk olivenolie
1 skalotteløg, hakket fint
2 fed hvidløg, hakket fint
1 tsk tørrede chiliflager
½ spsk sukker
2 spsk hakket frisk koriander
salt og friskkværnet sort peber
A. Skær med en skarp kniv blomsten ud af tomaterne og giv dem et krydssnit i den modsatte ende.
Nedsænk tomaterne i en stor gryde med kogende vand i ca. 30 sek.
Tag dem hurtigt op af gryden og kom dem i koldt vand, så kogningen standser. Pil skindet af.
B. Skær tomaterne i halve og fjern kernerne.
Skær tomatkodet i små, pæne tern.
C. Varm olien i en kasserolle.
Tilsæt skalotteløg og hvidløg og lad det stege i 1-2 min.
Tilsæt chili og lad det koge i endnu 1 min.
Skru helt ned for varmen og lad det simre i 5-6 min., uden at det tager farve, til løg og chili er meget bløde.
Hæld tomater og sukker i og lad det koge i 1-2 min.
Tag coulisen af varmen og lad den blive kold.
Rør den hakkede koriander i sammen med salt og peber.