Lige nu er squashene
rigelige og billige. Prøv at bruge dem til en lille lækker forret eller snack med
laksefyld.
Arbejdstid: 30 min. Stege/bagetid:
25 min. 6 personer.
#
2 squash à ca. 500 g (evt. 1 gul + 1 grøn)
2 forårsløg
1 spsk saltede
kapers
lidt frisk dild
3 spsk olie
250 g varmrøget laks
eller fersk laksefilet
1 æg
1 dl rasp (evt. gourmetrasp)
1 dl revet
parmesanost
salt og peber
*
VASK squashene, og
skær 12 flotte tynde, lange skiver heraf brug gerne en mandolin.
Hak resten af
squashene.
Rens og hak
forårsløgene.
Skyl saltet af
kapersne, og hak dem lidt.
Skyl og tør dilden,
og snit den fint.
SAUTER hakket squash
og forårsløg i en gryde med 1 spsk olie i ca. 5 min.
Hæld det i en skål,
og tilsæt kapers og dild.
Lad det afkøle.
MOS den varmrøgede
laks med en gaffel.
Skær fersk laks i
små terninger på ½ x ½ cm.
Rør det i squashblandingen,
og tilsæt ægget.
BLAND rasp og
parmesan, og tag 2 spsk fra til drys.
Rør resten i fyldet,
og smag til med salt og peber.
LÆG squashskiverne
fladt ud på et skærebræt, og læg en skefuld fyld i den ene ende af hver.
Rul dem sammen og
hæft med en tandstikker.
Stil dem op i en
lille bradepande med bagepapir.
DRYS det sidste af
raspblandingen over rullerne, og dryp med 1-2 spsk olie.
Sæt fadet i ovnen
ved 200 °C i ca. 20 min.