8 spsk smør
500 g hakket frossen spinat
300 g ricotta
2 æg, letpiskede
12 spsk hvedemel
100 g friskreven parmesan
muskat
I en tykbundet gryde varmes smørret og den optøede spinaten vendes i smørret.
Spinat damper nu fri for væde.
Ricottaosten hældes i og retten snurre i 3 - 4 min.
Indholdet af gryden hældes over i et stort fad og de letpiskede æg tilsættes sammen med hvedemel, 75 g parmesan, salt, peber og muskat.
Det hele stilles i køleskabet i en times tid indtil gnocci-dejen er fast og nem at håndtere.
I en stor gryde koges letsaltet vand op og holdes kogende.
Hænderne gnides med lidt hvedemel og der rulles boller af det der svarer til 1 spiseske, disse boller koges forsigtigt i vandet i 5-8 min., indtil de hæver
ganske let.
Bollerne tages op af det kogende vand med en hulske.
I et smurt ovnfastfad fordeles bollerne, de dryppes med lidt smeltet smør og de bages i ovnen i ca. 5 min, resten af osten drysses over og de "steges" i ovnen indtil osten er smeltet.
Gnocchi skal serveres så varme som muligt.