Rød eller grøn, men altid godt stærk h her til 4....
4 middelstore fed hvidløg
2-3 friske røde eller grønne chilier
2 tsk paprika (udelades ved grøn mojo!)
½ tsk stødt spidsskommen
½ tsk tørret oregano
(til grøn mojo: 2 spsk friskhakket persille eller 1 spsk frisk koriander)
3 spsk vineddike
3 spsk olivenolie
salt, friskkværnet peber
Pil hvidløget og hak det groft.
Halver chilierne på langs, skær stilkene væk, fjern kernerne, skyl chilierne og skær dem i grove stykker.
Bland chili med hvidløg og de øvrige ingredienser og krydderier og findel det hele i minihakkeren eller med stavblenderen.
Fortynd det eventuelt med et par spsk vand og smag til med salt og peber.
Smager godt til bagte kartofler, grillet kød, grønstager - eller en portion ris blandet med 2-3 skefulde mojo og pyntet med frisk persille og ristede pinjekerner!
kj pr. portion: 320
Variant:
Stærk tomatsauce
Læg 500 g tomater 1 minut i kogende vand, giv dem kuldechok, flå dem og hak dem fint og bland mojo i.