Logo

Sommerlig tunsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 dåser tun i olie
½ kinakål i tern
½ agurk i tern
½ bakke cocktailtomater
1 bakke champignon i skiver
1 rød peber (eller gul)
 
Eventuelt en mere fyldig salat, der kan bruges til hovedret:
Radiser i kvarte
Majskerner (sød majs fra dåse eller optøet sød majs)
En håndfuld rejer (helst små frosne rejer)
 
Marinade:
Eddike
Vindruekerneolie
Salt og friskkværnet sort peber
 
Hertil varme flûtes og iskoldt smør.
 
Skyl og rens grønsagerne, der skæres i mundrette bidder.
Tomaterne kan deles halvt over, hvis de er for store.
Læg kinakålen i en stor salatskål, læg agurketern over.
Kom tomaterne i, og ½ delen ad den røde peber.
Tilsæt champignon i skiver.
Til sidst lægges den afdryppede tun over.
Tunen kan deles i mundrette biddder - pas på det ikke bliver til smuld.
Bland olie-edikke marinaden af en sjat varmt vand med salt og peber, tilsæt en smule eddike og en god sjat olie.
"Olie som en fyrste- eddike som en gnier".
Ryst marinaden i en jævningsryster og hæld den over salaten og lad den trække ½ time.
Vend salaten, og pynt eventuelt med 1 kop majs og en håndfyld rejer. Afslut med den anden halvdel af peberfrugten.
Tips: En god salat på en varm dag. Kan anvendes som forret eller hovedret. Kan holde i køleskab i ca. to dage.
Kan man ikke lide olie-edikkemarinade, så kan almindelig dressing bruges - thousand Island eller dilddressing, her kan man komme dressing på ved bordet efter smag.
Godt til grillmad eller fondue.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.707 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her