1 stor aubergine i 1 cm tern
1 spsk salt
200 g ricotta
300 g cremefraiche
3 æg
1 spsk majsmel
125 g revet squash
½ tsk kværnet sort peber
Peberrelish
2 dl mørk vineddike
100 g sukker
1 tsk gule sennepsfrø
1 grønt æble, skrællet og hakket
1 pære, skrællet og hakket
1 rød peber, hakket
1 grøn peber, hakket
Ovnen forvarmes til 200ºC.
Pensl 6 små portionsforme med olie.
Aubergine-ternene lægges i en si og drysses med salt.
Trækker ½ time.
Skyl ternene i koldt vand og læg dem på køkkenrulle eller viskestykke.
Ricotta og cremefraiche piskes sammen med håndmixeren.
Tilsæt æggene og majsmelet og pisk igen.
Til sidst røres auberginer, squash og kværnet peber i.
Ostemassen fordeles i de 6 cocotter, der stilles i en bradepande.
Hæld vand i bradepanden til det står halvt op om cocotterne.
Dæk bradepanden med folie og bag gratinerne i vandbad ca 40 minutter til de er faste.
Serveres varme med peberrelish.
Peberrelish:
Varm eddike, sukker og sennepsfrø op i en gryde til det koger.
Tilsæt resten af ingredienserne og kog reslishen ca 30 min. under låg.