500 g flûte i skiver (ca. 5 mm tykke, hellere for tynde end for tykke)
½ løg (evt. et lille løg eller 2 skalotteløg, hvad man nu har)
* TilberedningHakket løg steges blidt i smør, den finhakkede persille vendes i.
Bagefter kommes smør-løg-persille-blandingen på brødet.
Mælken hældes ovenpå (måske ikke det hele, kommer an på brødets kvalitet)
Det hele hviler i 30 minutter.
3 æg, muskat, salt, peber, hakket persille kommes ovenpå.
Det røres meget forsigtig med hænderne.
Hvis det virker for løst, kommes der rasp i, og hvis det heller ikke hjælper, lidt hvedemel, som allersidste nødløsning.
Knödelns konsistens bliver ikke så god med hvedemel, men det kan blive nødvendigt.
Der trilles tennisboldstore kugler med meget våde hænder. Voila: Det er Knödel.
Knödel lægges på et meget vådt skærebræt Bagefter kommes de samlet ned i meget sagte kogende letsaltet vand, i grunden må det slet ikke koge, bare næsten koge.
15 minutter senere er de færdige.