Logo

Sauterede cherrytomater med basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

500 g cherrytomater
20 basilikumbiade
4 spsk olivenolie
1 tsk stødt melis
1 knivspids timianblomster eller hakkede blade
1 lille bundt persille
1 fed hvidløg
Salt og peber

De små cherrytomater er så saftige og frugtsmagende, at de ikke kræver megen tilberedning. Denne meget enkle ret vil smage allerbedst, hvis den bliver tilberedt hurtigt og lige inden, den skal spises, så at tomaterne ikke mister deres fasthed.

Vask cherrytomaterne, tør dem i køkkenrulle og fjern stilkene. Hak det pillede hvidløgsfed, basilikumbladene og persillen sammen. Varm et dybt fad op i ovnen (90-100ºC). Hæld olivenolien i en stor pande og sæt den over for meget kraftig varme. Når olien begynder at skælve, kommes tomaterne - som skal være helt tørre - på panden. Drys sukker, salt og peber over og rør rundt i panden et par gange. Tilsæt de hakkede krydderurter og hvidløg samt timian og bland det. Hæld tomaterne i det forvarmede fad og server straks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.330 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her