4 personer
500 g cherrytomater
20 basilikumbiade
4 spsk olivenolie
1 tsk stødt melis
1 knivspids timianblomster eller hakkede blade
1 lille bundt persille
1 fed hvidløg
Salt og peber
De små cherrytomater er så saftige og frugtsmagende, at de ikke kræver megen tilberedning. Denne meget enkle ret vil smage allerbedst, hvis den bliver tilberedt hurtigt og lige inden, den skal spises, så at tomaterne ikke mister deres fasthed.
Vask cherrytomaterne, tør dem i køkkenrulle og fjern stilkene. Hak det pillede hvidløgsfed, basilikumbladene og persillen sammen. Varm et dybt fad op i ovnen (90-100ºC). Hæld olivenolien i en stor pande og sæt den over for meget kraftig varme. Når olien begynder at skælve, kommes tomaterne - som skal være helt tørre - på panden. Drys sukker, salt og peber over og rør rundt i panden et par gange. Tilsæt de hakkede krydderurter og hvidløg samt timian og bland det. Hæld tomaterne i det forvarmede fad og server straks.