Logo

Sauce Espagnol og Sauce Demi-Glace

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sauce Espagnol og Sauce Demi-Glace

Sauce Espagnol og Sauce Demi-Glace

 

Sauce Espagnol:

60 g smør

60 g hvedemel

1 liter Brun fond

 

Hvedemel og smør ristes og den kogende fond tilsættes.

Lad dette simre i 2 timer

 

10 g røget flæsk

¼ gulerod

½ lille løg

20 g knoldselleri

¼ persillerod

1 fed hvidløg

1 persillestilk

¼ laurbærblad

½ timiankvist

1 spsk tomatpuré

1 dl hvidvin

2,5 dl vand

 

Brun ingredienserne i en rummelig gryde, tilsæt hvidvin og vand.

Tilsæt den første omgang kogte grundsauce og lad alt koge langsomt i 3 timer.

Nu har du en Sauce Espagnol - tålmodighed kan godt betale sig?

 

Sauce Demi-Glace: 

Kog 1 liter Sauce Espagnol sammen med 1 liter god brun fond i 2 timer, så har du Sauce Demi-Glace

 

Disse grundsaucer kan bruges som »nøgle« til næsten alle brune saucer lige fra Pebersauce til Dijonsauce.

 

En god trøffel sauce:

Bruger en vildtfond, reducerer den, og til sidst tilsætter du trøffel i de mængder du har smag for/råd til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.257 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her