Den ristede lever skal være rosa, og det skal der nok lidt øvelse til. De første 500 gange er de sværeste.
Forskellige grønne salater, alt efter behag og sult
200 g ande- eller kyllingelever
12 fed hvidløg
1 dl fransk dressing (se opskrift nedenfor)
Rens og skyl salaten og sving den i et viskestykke så den er ren og tør. Pluk den i den ønskede størrelse.
Steg hvidløgsfeddene forsigtigt i en spiseskefuld olie i ca. ti minutter. De skal være brune. Tag dem af panden. Hæld dressingen over salaten og vend den omhyggeligt rundt med to gafler, så alle grønne blade får glæde af dressingen. Anret på tallerkener. Tænd for panden igen. Lad den blive godt varm, kom salt på leveren og rist den hurtigt. Kom den på salaten og spis.
Fransk dressing:
2 tsk Dijon-sennep
2 tsk kryddereddike efter eget valg, eller alm. eddike
2 dl vindruekerneolie
salt og peber
vand
Sennep og eddike kommes i blenderen og køres rundt i fem sekunder, hvorefter halvdelen af olien langsomt hældes i. Så tilsættes 4 spsk koldt vand og krydderier. Derpå tilsættes resten af olien i en tynd stråle. Når blenderen er slukket skal dressingen fremstå som en let creme. Hvis den er for tyk kan den tilsættes vand eller eddike efter smag. Smag også efter om mængden af salt og peber er i orden.