og kyllingelever i rødvin
4 håndfulde blandede salater, fx frisee, havebrøndkarse og mizuna
250 g jordskokker
1 sød kartoffel
500 g kyllingelever
100 g fårefeta
50 g rosiner
2 dl rødvin
Ekstra jomfruolivenolie
Salt, hvid peber
Sæt rosinerne i blød i rødvin, gerne dagen før.
Skrub jordskokker og den søde kartoffel rene.
Skær jordskokkerne i skiver på langs og skær den søde kartoffel i halve skiver.
Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og pensl med olivenolie. Krydr med salt og peber og bag skiverne i ovnen ved 220ºC i ca. 15 mlnutter.
Rist kyllingeleveren på panden i en anelse olivenolie.
Krydr med salt og peber.
Hæld rødvinen fra rosinerne på panden, lige inden leveren er gennemstegt.
Lad småsimre et par mlnutter.
Skyl og tør salaterne og bland med skiver af jordskokker og sød kartoffel.
Anret salaten på en tallerken og fordel stykker af kyllingelever i salaten.
Smuldr fetaen over og drys rosinerne på.
Dryp til sidst lidt jomfruolivenolie over.
Server salaten som en frokostret eller halver opskriften og nyd den som forret.